a way of life

 

Wie zijn wij

 

 

Vof Pescargot

'Koop een spits en ga op Frankrijk varen, Suzanno heeft de papieren'. Dat waren de bemoedigende woorden van onze vriend Hans Serne. Een week lang liep ik met de gedachte rond alvorens ik het besprak met Suzanno. Wat zette ze grote ogen van verbazing, dat ik dit eventueel wel zou willen. En zo geschiedde!

We besloten ons bedrijf VOF Pescargot te noemen: p=Piet e=en s=Suzanno c=cargo en op de Franse kanalen varen we als een escargot =slak. En, zoals de Fransen zeggen, 'les bateliers sont comme des escargots, ils portent leur maison sur le dos'. Ofwel: 'Schippers zijn als slakken, ze hebben hun huis altijd bij zich.' Daarnaast verwijst deze naam naar onze liefde voor de natuur én onze voorliefde voor lekker eten. Al die aspecten, wij samen, altijd onderweg met lading én ons hele hebben en houden, in rustig tempo door het mooie Franse land glijdend en van het goede Franse leven genietend, zijn voor ons de essentie van de spitsenvaart, onze 'way of life'.

Binnen drie maanden na een heftige zoekactie vonden we wat ons aansprak en was de aankoop dan ook snel rond. We waren een binnenvaartschip rijker, die we "Traveler" noemden.

Traveler het Engels woord voor Reiziger ofwel bereisd man. Samen hebben we heel wat mogen zien van de wereld, doordat Suzanno op een Reisbureau werkte zaten we dicht bij het vuur. Allerhande bijzondere bestemmingen kwamen aan haar ogen voorbij schuiven welke ons enthousiast maakten om ze te willen bezoeken. Zo vonden we de culturen in het Verre Oosten met hun hectiek heel bijzonder maar ook van de natuur in Canada en Alaska konden we volop genieten. We hielden en houden enorm van het reizen, de grote verschillen met wat je dagelijks gewend bent. Hij zet je bij tijden met beide benen flink op de grond. Je waardeert het leven nog meer. Met de keuze van het varen zou het reizen niet ophouden alleen meer toegespitst zijn op Belgie Frankrijk en Duitsland. Dat was voor ons een reden om het schip Traveler te noemen.

Tja en dan begint het geregel: Huis verkopen, auto inwisselen voor een andere, die beter op het roefje past. Baan opzeggen en daar proberen iets uit te slepen in de vorm van: "Jullie hebben een sterfhuisconstruktie bedacht en ik wil wel vrijwillig opstappen, wat hebben jullie hier voor over?". Zo kreeg ik nog een paar maand door betaald, zodat we lekker met het schip aan het werk konden en geheel naar ons idee konden inrichten.

 

Piet Bouchier

Geboren 04-09-1963 en opgegroeid in Groningen. In Paterswolde heb ik de beroepsopleiding voor Vakbekwaam Hovenier gevolgd.

In 1983 trad ik in dienst bij de Rijks Universiteit Groningen, waar ik al met al 22 jaar heb gewerkt. Dit was in het begin bijzonder boeiend, maar helaas werd in de loop der tijd een sterfhuisconstruktie bedacht door het bedrijf, waardoor de afdeling en de sfeer snel afbrokkelde.

Daarnaast fotografeerde ik buluitreikingen, promoties en lintjesregens voor de Universiteit, een prettige afwisseling naast het geijkte werk. In mijn vrije tijd kwamen daar de bruidsreportages bij. Als je echter in het hoveniersvak zit zijn er altijd mensen, die je weten te vinden voor de nodige klussen. Het ontwerpen van tuinen hoorde daar ook bij.

Vanwege het feit, dat het werk binnen de Universiteit steeds minder aantrekkelijk werd, gingen we steeds meer om ons heen kijken en nadenken over andere toekomstmogelijkheden. Doordat we zeer regelmatige bezoekers van Scandinavie waren, kregen we het idee hier iets te gaan ontplooien. We trokken de stoute schoenen aan en begonnen met een businessplan voor een pannekoekhuis in de bergen van Noorwegen.

Dit alles bleek na grondig research, financieel echter een te groot risico mede door de factoren, dat we beiden geen ervaring in de horeca hadden en gezien het feit dat we de taal nooit in zo'n korte tijd meester zouden kunnen worden welke beslist noodzakelijk is. We hebben door de contacten met Noorse bedrijven, die we nodig hadden voor onze becijfering van het businessplan echter veel kennis en ervaring opgedaan.

 

Suzanno Bouchier - Schaap

Geboren 23-06-1954 te Amsterdam en opgegroeid in Enschede, Baarn en Hengelo. Na een voorbereidend jaar op het Conservatorium voor zang en piano eerst de HAVO afgemaakt. Tegelijkertijd een Schoonheidspecialiste opleiding gevolgd en het Middenstands gehaald.

Anderhalf jaar een salon aan huis gehad. Daarna een jaar op een reisbureau gewerkt. Vervolgens voor de luchtvaart gekozen en ruim 2 jaar Stewardess IC bij de KLM geweest. Met Harry haar eerste echtgenoot 7,5 jaar op een spits gevaren.

Na deze periode terug aan de wal alwaar ze in Groningen manager werd van een reisbureau. Nadat ze in 2002 een burnout kreeg vond het bedrijf, dat zij moest wijken voor jonger. Dat heeft geresulteerd in een lang slepend conflict, met ontslag via het kantongerecht tot gevolg. Dit heeft zij gelukkig gewonnen, waardoor we extra middelen kregen voor de toekomst.

En zo begint ons avontuur op 01-06-2005, waar je het verhaal kunt lezen in ons dagboek 2005.

 

smiley smiley