a way of life

 

Archief

Avignon en wijn

maandag 21 november 2005

Zo daar zijn we weer. We hebben het even een paar daagjes rustig aangedaan. Hebben het schip in etappes schoon gemaakt eerst maar eens grondig geveegd en daarna gespoeld voor wat betreft het ruim. En daarna het schip buitenom gespoeld dus dat ligt er weer redelijk netjes bij. ´s morgens aan het werk en ´s middags op pad zo word je er ook niet gauw zat van. Dinsdagavond een wandeling door Avignon gemaakt en bij een shoarma zaakje heerlijke sla, vlees en frietjes gesmuld. Woensdagmiddag lekker door Avignon gestruund en het paleis van de paus bezocht. Het connossement even op de bus, zodat de rekening weer wat kan worden aangevuld door Herr Ohm. Donderdag hebben we een tripje gemaakt naar Orange waar een heel oud Romeins theater is gebouwd rond het jaar van de geboorte van Christus. Dit bleek echter volledig in de steigers te staan en kon niet worden bezocht en dat was wel jammer, want het zag er heel indrukwekkend uit en is zelfs jarenlang het bezit geweest van de Oranjes. Voordat we hier aanlandden waren we door het wijngebied van de Cotes du Rhone gekomen waaronder het plaatsje Chateauneuf du Pape. Dus zomaar ergens gestopt om te proeven of er een lekker wijntje tussen zat. Dat bleek inderdaad het geval, dus hebben we bij de Domaine les Barulettes 20 liters Cotes du Rhone aangekocht, in een soort van jerrycan en dat is de moeite waard. Maar ja dat kan niet lang in zo´n JC blijven dus dat moest gebotteld worden maar ja zoveel flessen hadden we niet dus ook maar even een glashandel bezocht en 54 flessen aangeschaft en bijbehorende kurken. Bij een drogist een soort kurken drukker gekocht en zo konden we aan de bottel. Leuk werkje kregen bij de Domaine zelfs de etiquetten mee. Het landschap is erg mooi in de herfst en wij troffen het ook wel bijzonder met dit prachtige weer erbij. Zo wil je de winter wel doorkomen ook al heb je dan zo nu en dan een meer dan stevige mistral. Het was een verrukkelijke dag.

Ook een Carrefour bezocht waar je werkelijk van alles wat je maar bedenken kan kunt kopen. Giga grote supermarkt waar je uren zoet kunt zijn als je het allemaal op je gemakje zou willen bekijken. Dat hebben we dus maar niet gedaan maar zijn regelrecht naar de vis –en groente afdeling gegaan waar je werkelijk een geweldig vers aanbod hebt. Wij lieten onze keuze vallen op wat oesters bereidt met wat citroensap en peper is dat een heerlijk voorgerecht. Verder hadden we courgette tomaat en aubergine op het menu staan besprenkeld met olijfolie zout en peper. Ook wat voorgekookte aardappelen op deze manier in de oven bereid en dat is heerlijk met wat stokbrood. Bij de Lidl even op yogurtjacht want die zijn echt het lekkerst met veel fruit erin. En zo heb je heel simpel en snel iets lekkers op tafel staan.  Vrijdag ´s lekker wat aangerommeld en zaterdag ´s zijn we de Provence ingereden. Ook een geweldig mooi gebied waar we vorig jaar op doorreis naar Toulon ook al eens waren geweest maar dan in de zomer met zijn intense kleuren van lavendel. Hier hebben we in Tourves een klein jaarmarktje bezocht met specialiteiten uit de streek zoals worst, pate´s en harde kazen en wijnen. Dit was op aanraden van een chateau houder hier vlakbij ook nabij Tourves. Hier vind je de Coteaux  Varoise van de Pays du Var die ook een aangename streling op de tong geven dus ook hier 2 flesjes van meegenomen om te proberen. Bij het plaatsje La Celle hebben we nog een ander landgoed bezocht La Gayolles en ook hier troffen we een smaakvolle wijn aan waarvan we ook gelijk maar 20 liter hebben meegenomen. + nog een paar flessen van een nog wat hogere kwaliteit voor speciale gelegenheden. Aangezien we toch dagelijks een glas wijn bij de maaltijd nuttigen en het gezond is voor hart en bloedvaten en vooral tegen aderverkalking leek ons dit geen kostbare keuze helemaal omdat je het nu zelf botteld. Zondag een rommeldag gehad meer in de geest van opruimen etc en weer eens wat aan de correspondentie gedaan en een mooie dvd bekeken. We hadden een experiment met knoflook en dat was heel bijzonder. Men neme 2 knollen knoflook die men vooral heel laat maar wel alle losse vellen zoveel mogelijk verwijderd. Van de bovenkant snijd je de kopjes voorzichtig weg zodat de knol niet uiteen valt. Hierover laat men rijkelijk olijfolie lopen vervolgens niet te zuinig met zout bestrooien en dit zet je met gehalveerde aardappeltjes in de schil in de oven  Het laatste kwartier een paar door midden gesneden en gekruide tomaten erbij en je hebt weer een heerlijke maaltijd met wat stokbrood erbij om de olijfolie wat te neutraliseren want daar kan niet iedereen goed over en dat stokbrood is dus de truc om HET te voorkomen tja en daar hoort dan natuurlijk een smakelijk rood wijntje bij.Sommigen zullen wel denken een heeele knol knoflook, die zijn niet wijs . Nou ik kan je een ding zeggen het is onwijs lekker  Het teentje is nl helemaal zacht geworden in zijn omhulsel en smelt je haast op de tong. Vandaag maandag hadden we gehoopt iets te vernemen van Janine of Giocanti maar helaas nog niets nieuws. De schepen die hier voor ons op toer stonden zijn al wel aan de reis dus dat scheelt. 2 de Cornelia en de Abyss gaan van Bollene naar Roesselare en de Solong  van Beaucaire naar Gennevillier van deze laatste komt er meestal 1 per week dus er is hoop voor ons. Want het schip wat nu nog voor ons staat sinds 10 oktober ligt bij de werf dus daar hebben we waarschijnlijk nog niets van te vrezen. Deze reis die min of meer Parijs als bestemming heeft betaald verhoudingsgewijs erg goed 23euro en wij hebben zoiets van dat is beduidend beter dan naar Roesselare voor dezelfde prijs. En dan pakken we van daaruit wel weer iets naar Nederland. Hebben we een mooie afsluiting van het jaar. Of we dan nog met de feestdagen in NL zijn valt wel even te bezien dat hangt meer af van waar we liggen en hoe we liggen of we veilig van boord kunnen gaan. Maar dat is van later zorgVoor zover het nieuwsbulletin van de Travelers

Dag beste mensen. Hier weer eens een berichtje van de Traveler´s in Avignon.We zaten een beetje in dubio. Of leeg op of hier wachten op de reis naar Parijs! We zijn nummer 1 op de beurs en bij een bevrachter Giocanti. En deze laatste heeft de reis in week 49 of 50. En de prijs is niet gek. Dus wij hebben maar besloten om hier te wachten of te wel onze “vakantie” hier in het zuiden van Frankrijk te verlengen. Om de temp hoef je het niet te doen 1,5 graden bij een windkracht 7 met uitschieters van 9, mistral noemen ze het hier. Vandaag vrijdag de 25ste voor het eerst echte regen 1 mm of zo schiet niet op maar de wind is helemaal gaan liggen. En voor morgen en de komende dagen geven ze weer mooi weer af met wel wat hogere temperaturen. Zou tijd worden! we zijn hier niet voor niets heen gegaan om de zomer te verlengen. Nu lijkt het er op dat we de winter aan het verlengen zijn Toch is het lang niet zo koud als in NL bij zulke temperaturen doordat de lucht gewoon veel droger is en dat scheelt nog al. We zagen op het nieuws dat het weer bij jullie helemaal winterse capriolen uithaalt alles wat je te kort gekomen was is nu in een keer gekomen wind regen en sneeuw. NL is dan ook altijd weer helemaal verrast en ondanks alle waarschuwingen zijn en blijven er altijd mensen die het gaspedaal niet kunnen hanteren. Met alle gevolgen van dien. Tjonge jonge wat een files niet normaal meer. We zijn hier met het schip bezig en zijn wat aan het verven in het ruim en dat knapt er weer erg van op. Een kast gemaakt voor in de keuken en ben ook bezig met een paar kruiden plankjes, zodat we weer wat kastruimte krijgen. Er moet nog een boeken plankje gemaakt worden en er zullen nog wat spullen aan de wand moeten worden opgehangen. Dus vervelen doen we ons niet hier. De roef is aan de buiten kant eens zeer gronding schoon gemaakt en als de temp het toe gaat laten gaan we deze misschien ook nog even goed aanpakken. Je ziet hier en daar toch wel roest komen helemaal onder het hout bij de stuurhut en dat ziet er niet echt fijn uit dus ook weer een hele uitdaging.  We hebben de waterkraan naast het schip, de winkels op loop afstand en we wonen ook nog eens in een van de mooiste steden van Frankrijk. Wat wil een mens nog meer. Maar een ding is zeker met de feest dagen zijn we als we geluk hebben ergens in Parijs, weer een mooie stad. Maar helaas niet in NL dus zullen we ons maar moeten voorbereiden op een kerst aan boord. Aan gasolie hebben we gelukkig geen gebrek en als dat wel het geval gaat worden dan laten we een tank auto komen, de prijs zal daardoor niet veel anders zijn. Dus jullie horen het al wel het is hier klussen en genieten tegelijk. Wandelen veel door de stad genieten van de omgeving, en allerhande lekkernijen, alleen de stokbroden vernielen je verhemelte soms.

 
Powered by CMSimpleRealBlog
smiley smiley